adresgegevens

Oergongswei 1
8629 SZ Scharnegoutum
KvK: 01053548

•Tel. 0515-417479
•Mob. 06-51418037
•Fax. 0515-434311

•info@tentenverhuur-schrale.nl

Over Schrale Tentverhuur & catering

Tentenverhuur & Cateringservice Schrale 25 jaar

Dat hij overal komt en veel contact met mensen heeft, vindt Jelle Schrale (Sneek, 1951) het mooist. En de handel natuurlijk, ‘mar dat moat yn jo sitte’. Vroeger was hij 15 jaar lang melkboer voor de Frico in Leeuwarden. Toen dat ophield, in 1986, begon “Schrale Tentenverhuur en Catering”, met één feesttent. Dit jaar (2011) vierde het bedrijf haar 25-jarig jubileum.

Als snel na de start van het bedrijf liepen de zaken opperbest. De loods in Scharnegoutum werd te klein, en er werd omgekeken naar een bouwterrein voor een grotere loods. Dat werd gevonden aan de Oergongswei. Zo kwamen er twee loodsen en later volgde nog een woonhuis voor Schrale, zijn vrouw Sjoukje en hun twee zonen. Groter groeien hoeft niet voor Schrale: ‘Dizze plak is bêst genoch’. Schrale vindt het belangrijk dat er op toegezien wordt dat feesttenten voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Zo zijn de tenten van Schrale voorzien van genoeg nooduitgangen en zijn ze goedgekeurd door de brandweer, sterker nog; de tenten kunnen niet eens in de brand vliegen.

Cateringservice

Naast de tentenverhuur kwam de catering er in de loop van de tijd bij. Schrale legt uit hoe zijn ‘all-in-concept’ werkt. ‘Klanten fregen us om alles foar har te regeljen, sadat se har net sels hoegden te rêden mei it iten, de buorden, de drank, de glêzen, de tafels, de stuollen en gean sa mar troch.’ Bruiloften vindt hij het mooist. ‘Brulloftsje dogge jo mar ien kear!’ Een bruidspaar kan het krijgen zoals ze willen bij Schrale. De laatste tijd verhuurt Schrale ook tenten voor begrafenissen. Eigenijk is een tent daar zeer geschikt voor. De familie kan de gasten thuis, op het eigen erf ontvangen. ‘s Zomers of ’s winters, dat maakt niet uit, want een tent kan verwarmd worden.

 

Online offerte versturen

Direct bestellen via de webshop